A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Esti hadijelentés: orosz csapás érte Harkiv megyét


Az orosz erők két irányított légibombával mértek csapást pénteken a kelet-ukrajnai Harkiv megyében lévő Kupjanszk város térségére, a támadás következtében két helyi lakos meghalt, négy megsérült, köztük egy hároméves gyerek – közölte Oleh Szinyehubov megyei kormányzó a Facebookon.

„Az ellenség ismét két irányított légibombával csapott le a kupjanszki járásban lévő Kivsarivka falura. Egy lakóépület megsérült, két ember meghalt, egy idős férfi és egy nő. Rajtuk kívül három nő és egy 3 éves kisfiú szenvedett sérüléseket" – írta a kormányzó. Hozzátette, hogy a mentést végzők jelenleg is dolgoznak a helyszínen.

Pénteken az orosz erők 62 légi- és 15 rakétacsapást indítottak, és mintegy húsz támadást intéztek rakéta-sorozatvetőkkel az ukrán csapatok és települések állásai ellen. Az orosz csapatok továbbra is Luhanszk és Donyeck megyék teljes megszállására törekednek, erre összpontosítják fő erőfeszítéseiket. A nap folyamán 15 támadást indítottak a térségben, de az ukrán csapatok mindegyiket visszaverték – írta a kijevi katonai vezetés.

Az ukrán vezérkar legfrissebb, pénteki összesítése szerint az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége mintegy 540-nel 208 910-re nőtt. A csütörtöki napon az ukrán erők megsemmisítettek egyebek mellett 15 orosz harckocsit és 27 tüzérségi rendszert.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések