A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Economist: Az ellentámadással kapcsolatos nyugati nyomásra panaszkodnak az ukránok


Az ukrán ellentámadás Juzsno-Donyec, Zaporozsje és Artyomoszk (Bahmut) irányában június 4-én kezdődött 


Az ukrán katonai hírszerzés arra panaszkodik, hogy egyes partnerek arra ösztönzik Kijevet, hogy nyomuljon előre és „harcoljon erőszakosan" az úgynevezett ellentámadásban – írja az Economist alapján az oroszhirek.hu.

Több nyugati tanácsadó attól tart, hogy az ukrán erők lassú előrenyomulása hosszú távon több áldozatot fog követelni. Egy ukrán katonai hírszerzési forrás szerint az ukrán hadsereg előrenyomulását a rendelkezésre álló eszközök korlátozzák – írta meg az oroszhirek.hu.

„Egyes partnerek azt mondják, hogy menjünk előre és harcoljunk erőszakosan, de ők is késlekednek a szükséges felszerelés és fegyverek szállításával" – panaszkodott a lap forrása.

Az ukrán ellentámadás Juzsno-Donyec, Zaporozsje és Artyomoszk (Bahmut) irányában június 4-én kezdődött. Vlagyimir Putyin elnök június 27-én közölte, hogy Kijev a támadás kezdete óta 259 harckocsit és 780 páncélozott járművet veszített, míg csak Orehov közelében 41 harckocsit és 102 páncélozott járművet vesztett az elmúlt héten. Az orosz államfő szerint az ukrán csapatok súlyos veszteségeket szenvednek az offenzíva során, és egyik irányban sem voltak sikeresek.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések