A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Demeter Szilárd lehűtötte a Libriért nyivákoló "éttermiséget" és Bödőcsöt is


„(Bödőcs Tibor - a szerk.) elkezdett átmenni agitpropba. Tehát ilyen harcos, karcos, ellenzéki (...). Ráadásul egyre butábban csinálja. Sajnálom, mert tehetséges a gyerek" – hangzik el a Mandiner Demeter Szilárddal közösen készített podcastjében. 


Az idézet alanya Bödőcs Tibor humorista, aki miután az eddig kisebbségi részvényes Mathias Corvinus Collegium (MCC) többségi tulajdonossá vált a Libri-csoportban, kétségeinek adott hangot a könyvkiadó jövőjével kapcsolatban:

„Kiadhatják Németh Szilárd gondolatait 9458 oldalon?" – tette fel a humorosnak szánt álkérdést Bödőcs.

Demeter szerint a Libri felvásárlása egyszerű piaci tranzakció, a népszavásoknak pedig meg kellene érteniük a kapitalizmus logikáját. Valószínűsíti, hogy nem azoknak a szerzőknek veszik a könyveit százezerszámra, akik a történtek után elhatárolódtak.

Elmondása szerint amikor Demeter „belépett a képbe", akkor nem a jobboldaliak voltak a leghálásabbak, hanem az ellenzéki másod- és harmadvonalbeliek. Azt mondták Demeternek, végre levegőhöz jutottak, mivel 2010-ig az irodalomban Závada Pál, Parti Nagy Lajos és Radnóti Sándor esztéta teljesítménytől függetlenül döntötte el, hogy ki mennyit ér. Az év női előadójáról, Tóth Gabiról is kifejtette a véleményét, akit nem jobboldalisága miatt kell támogatni, hanem mert elképesztő jó énekesnő.

A színházakkal kapcsolatban azt mondta, hogy túltolták az intézményi struktúrát, és most meg kell nézni, hogy milyen intézményeket lehet fenntartani. Példaként a kőszínházakat említette. A teljesítményüket alapos, számvezérelt logika alapján kell megvizsgálni, és utána dönteni, hogy melyekért legyen felelős az állam, és melyeknek kell alternatív forrásokat keresni.Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések