A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Brüsszel már milliókat lebegtet, csak valaki fogadja be a migránsokat


A Corriere della Sera printben közölt cikket a migránsok elosztásáról. Az EU migránsonként 22 ezer euróval (valamivel több mint 8 millió forinttal) szeretné kompenzálni a problémát leginkább megoldó államokat - írta meg a Mandíner. 


A bizalmas információ szerint – amely az elmúlt hetekben az európai nagykövetek tárgyalásai során derült ki – az unió arra kötelezné azokat az országokat, amelyek nem fogadják el az illegális bevándorlók átcsoportosítását a területükön, hogy fizessenek kártérítést a kikötő szerinti államnak.

„Tegyük fel, hogy Szicíliába migránsok érkeznek, és Olaszországnak joga van a csoport bizonyos részét átszállíttatni, például Lengyelországba, ha Varsó ezt megtagadja, akkor a lengyel állam fizetni fog Olaszországnak” – olvasható az olasz lapban.

Ez az új migráns- és menekültügyi paktumról jelenleg Brüsszelben zajló tárgyalások egyik részlete, és amelyet az olasz kormány sok szempontból nagyon szeretne. „Kár, hogy amint az asztalra került a Bizottság és a svéd elnökség által kidolgozott dosszié, Lengyelországtól Magyarországon át Csehországig éppen a visegrádi csoporthoz tartozó államok kerültek középpontba” – jegyzi meg a szerző. A lap szerint az elméletet határozottan ellenzi Giorgia Meloni minden közeli szövetségese.

A mostani tárgyalások egyes szakaszainak következményeit a Politico tárta fel. A lengyel belügyminiszter a hipotézisre úgy reagált, hogy hazája részéről erről „nem esik szó sem ma, sem a jövőben”. Ugyanezt mondja Lengyelország, Csehország és Magyarország miniszterelnöke is. Az első két országot nemrégiben látogatta meg Giorgia Meloni, a migránsok kérdésében azt mondták, hogy teljesen egyetértenek Rómával – írja a lap.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések