A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség atom-katasztrófával riogatja a világot


Európa legnagyobb atomerőműve hónapok óta orosz fennhatóság alatt van, ezért kezdődött el a riogatás 


A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) főigazgatója, Rafael Grossi arról beszélt, hogy egy hajszál választja el a világot az újabb atomerőmű-katasztrófától - írta meg a karpatalja.info.

Zaporizzsjáról volt szó az ENSZ-ben is. Európa legnagyobb atomerőműve hónapok óta orosz fennhatóság alatt van. Többször heves harcok dúltak a környéken, de senki nem vállalt felelősséget az erőmű közelében becsapódó rakétákért. Mindkét fél a másikat hibáztatja - írta meg a karpatalja.info.

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség főigazgatója megint arra figyelmeztette a közgyűlést: a világot egy hajszál választja el a katasztrófától.

„Eddig hétszer kapcsolódott le teljesen az energiahálózatról az erőmű. Legutóbb épp egy hete. Hétszer fordult elő, hogy a reaktorok hűtőrendszere csak a dízelgenerátorokról tudott üzemelni. Önök is tudják: ez az utolsó védelmi vonal, ami a rendszer összeomlása ellen véd. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy eddig elkerültük az atomkatasztrófát” – mondta Rafael Grossi, majd felszólította Oroszország és Ukrajna képviselőit, hogy azonnal vessenek véget az erőmű közelében zajló harcoknak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések