A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bravúr: Magyarország legyőzte a végső győzelemre is esélyes Szerbiát a női kosárlabda-Eb-n


Ezzel a legjobb nyolc között vannak a magyar lányok! 


A magyar női kosárlabda-válogatott 81-75-re győzte ke a címvédő és most is nagy esélyesként emlegetett Szerbiát az Európa-bajnokságon, ezzel megnyerte a csoportját, és közvetlenül bejutott a negyeddöntőbe.

A magyar válogatott első csoportmérkőzésén 22 ponttal győzte le Szlovákiát, majd a második meccsén egy ponttal kikapott Törökországtól. A csoportkör utolsó fordulója előtt az már biztos volt, hogy Magyarország nem esik ki, de az még nyitott volt, hogy a csoportban hányadik lesz. A csoportelsőség csak akkor jöhetett össze, ha a törökök verik a szlovákokat, míg a magyarok legalább öt ponttal verik Szerbiát.

Az első feltételt teljesítették a törökök, és végül a magyaroknak is összejött a szükséges siker. Székely Norbert csapata a félidőben még ötpontos hátrányban állt, de ezután jött a fordulat, és a 21 ponttal és 11 lepattanóval záró Kiss Virág vezetésével fordított és hat ponttal győzött, írta tudósításában az MTI.

A nyolc közé jutással az olimpiai selejtező kivívásához is közel került a magyar válogatott, mivel az Eb-ről az első öt csapat – ha a franciák köztük vannak, akkor a hatodik is – utazhat majd kvalifikációs tornára.

A válogatottra három szünnap vár, mivel a negyeddöntőket csütörtökön rendezik meg Ljubljanában.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések