A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bejelentette visszavonulását Szalai Ádám


A magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya felhagy az aktív labdarúgással. 


Bejelentette visszavonulását a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya, Szalai Ádám. A labdarúgó hétfőn a Magyar Labdarúgó Szövetség sajtótájékoztatóján elmondta, felhagy az aktív labdarúgással. Szalai Ádám átgondolt, és megfontolt döntésnek nevezte a visszavonulást, és hangsúlyozta, mindig is az volt a célja, hogy a legmagasabb szinten játsszon, és a legmagasabb szinten fejezze be a pályafutását.

Elmondta, úgy érzi, ez sikerült, büszke arra, hogy a 17 évig négy különböző klub mezében szerepelt a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban, jelenleg ő a Bundesligában a legeredményesebb magyar labdarúgó, és két csapattal szerepelhetett a Bajnokok Ligájában.

„Büszke vagyok arra, hogy ez idő alatt folyamatosan szerepelhettem a válogatottban"

– fogalmazott.

Egy nagyon kedves jelenet is lejátszódott a sajtótájékoztatón, amikor az egyik újságíró arról kérdezte Szalai Ádámot, hogy mennyire játszott szerepet a döntésében, hogy családja, gyermeke van, és mit jelent számára, hogy most itt vannak vele,

a labdarúgó úgy válaszolt, „nagyon-nagyon hálás vagyok", majd mikor ebben a pillanatban 9 hónapos kislánya „közbeszólt", mosolyogva hozzátette: „ő is!"

Kiemelte, próbálja maximálisan kivenni részét a gyermeknevelésből, megélni az apaságot, és igyekszik ebben is a legjobb lenni. Hozzátette, hogy a családalapításban is tudatos döntést hozott, azt szerette volna, hogy aktív pályafutása vége felé vállaljanak gyermeket, hogy minél több időt tölthessen a családjával.

Pályafutására visszanézve azt mondta, a labdarúgás nehéz feladatok, döntések elé állította, hiszen nagyon fiatalon ment külföldre játszani, rengeteget kellett dolgoznia, és türelmesen várni, hogy beérjen a munkája gyümölcse, de mindez megerősítette, és az élet egyéb területein is nagyon sok mindenre megtanította.

„A foci mégis csak egy sportág, és vannak az életben sokkal nehezebb dolgok"

– tette hozzá.  

„Ez a tizenhét éves pályafutás egy olyan megdolgozott ajándék, amire életem végéig büszke leszek" – fogalmazott Szalai Ádám.

A sajtótájékoztatóról a Nemzeti Sport stábja által készített videót itt tekinthetik meg:



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések