A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az oroszok szerint az ukránok ismét a Barátság kőolajvezetéket támadták


Alekszandr Bogomaz, az oroszországi Brjanszki terület kormányzója szombaton közölte, hogy hajnalban támadás érte a Barátság kőolajvezeték Novozibkov olajszivattyú-állomását, azonban az orosz fegyveres erők légvédelmi egységei résen voltak. 


Június 17-én éjjel az orosz légvédelmi erők visszaverték az Ukrán Fegyveres Erők támadását a Brjanszki területen lévő Druzsba olajvezeték-rendszer ellen – közölte Alekszandr Bogomaz, a régió kormányzója.

Az orosz fegyveres erők légvédelmi egységei Novozibkov város térségében visszaverték az ukránok támadását a Druzsba olajfinomító állomás ellen

– írta Alekszandr Bogomaz a Telegram-csatornáján. Hozzátette, hogy a légvédelmi művelet során katonáik három, pilóta nélküli légi járművet megsemmisítettek.

Korábban is támadták a kőolajvezetéket

Többször is előfordult már, hogy tűz alá került a Barátság kőolajvezeték Novozibkov olajszivattyú-állomása a Brjanszki területen. Mint ismeretes, a Barátság vezetéken a belorusz kőolaj-finomítókban feldolgozott olajat küldik tovább nyugatra: Lengyelországba, Magyarországra, Csehországba és Szlovákiába.

Márciusban a Novozibkov olajszivattyú-állomás területén ipari gyártmányú, megrongált műanyag burkolatokban lévő robbanószerkezeteket találtak, amelyekben acélgolyók formájában robbanófejek voltak. A hüvelyek feltehetően a földbe csapódás után, a drónról történő ledobáskor rongálódtak meg.

Májusban érkezett a hír, hogy támadás érte a Barátság kőolajvezeték egyik töltőpontját az Ukrajnával határos oroszországi régióban. A Transznyefty orosz olajvezeték-üzemeltető vállalat jelentésére hivatkozva a TASZSZ terrortámadásnak nevezte az esetet, ugyanakkor az incidensben senki nem sérült meg.

Az amerikai titkosszolgálat korábban kiszivárgott lehallgatási jegyzőkönyvei szerint egy február közepén Julija Szvrjenko miniszterelnök-helyettessel tartott találkozón Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kiemelte, hogy Ukrajnának egyszerűen fel kellene robbantania a csővezetéket, és tönkretenni Orbán Viktor magyar miniszterelnök erősen az orosz olajra épülő iparát. Az amerikai tisztviselők szerint Zelenszkij túlzó, értelmetlen fenyegetéseket fogalmazhatott meg dühében.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések