A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A médiatanács megbüntette a Hír Tv-t a Sajtóklub miatt


200-200 ezer forintos bírság megfizetésére, illetve a jogsértés nyilvános ismertetésére kötelezte a Hír TV-t a Médiatanács, miután a Bayer Zsolt vezette Sajtóklub című műsorban március végén Bencsik András jó hírként osztotta meg, hogy egy újonnan elfogadott törvény értelmében Ugandában kivégzik a homoszexuálisokat, ha összeházasodnak. 


A Médiatanács közleménye szerint állampolgári bejelentések nyomán indult eljárás a Hír TV március 26-i Sajtóklubjában elhangzottak miatt. A beszélgetés egyik témája az az Ugandában elfogadott törvény volt, amely szerint halálbüntetéssel sújthatják a házasságot kötő azonos nemű párokat.

A testület megállapította, hogy a műsorszám "sértette az emberi méltóság tiszteletben tartására vonatkozó, valamint a kirekesztésre alkalmas médiatartalom közzétételét tiltó törvényi rendelkezéseket".

A Médiatanács ezért 200-200 ezer, azaz összesen 400 ezer forintnyi bírság megfizetésére kötelezte a Hír TV szolgáltatóját. Ezen túl a jogsértés tényéről szóló közleményt fel kell olvasni a Hír TV adásában, és a televízió honlapjának nyitóoldalán is kötelesek közzétenni azt.

Bencsik szerint az ugandai hírben az volt a "gyönyörű", hogy "jelzés" a világ számára és az amerikaiak emiatt "tombolnak".

Majd így folytatta:

"Az egész világon az új kánon, az új vallás az a másságkultusz, az LMBTQ. A bubuk az új szentek. És akkor azt mondják erre az ugandaiak, hogy mi meg jól lenyakazzuk őket, hogyha itten próbálkoznak összeállni kettesével. Ez egy üzenet, hogy Afrika nem csak hogy nem vesz részt ebben a szemétségben, hanem szembefordul. Mert Uganda csak egy ország, de ők voltak a legbátrabbak, vélhetőleg a többi is követi."
 

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

1 Megjegyzések

Pálos Trend üzenete…
TALPNYALÓKNAK BÜNTETÉS?! - UGYAN MÁR!!!
Ennek a népellenségekből összefújt országgyűlésnek hinni és alantasaitól nyalókát elfogadni, akik háborús inflációként sulykolják szavazóiknak az Orbán-rezsim multikat kiszolgáló szándékos pénzrontását gyalázatosabb, mint seggszélből jósolni a kiszolgáltatottaknak!!!
Ráadásul a felcsúti Tevje életcéljának tekinti (Soros parancsára!!!), hogy Magyarország lakosait kivéreztesse Európa legsilányabb éhbérével és oltatás fanatikusként szét oltassa méreginjekciókkal az amúgy is kizsigerelt lakosságot.
S mindezt miért?!
…hát Israhell gnómjaiért, hogy ellenállás nélkül foglalhassák el Mária országát!!!
http://web.t-online.hu/apuska/media/5/04__Farizeus_bal_mix.mp3