A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A liberális "éttermiség" megbünteti a Librit


Alighogy megkötötte a szerződést a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány leányvállalata az SQ Invest Kft.-vel a Libri-csoport 67,48 százalékos részvénycsomagjának adásvételéről (s így az eddigi közvetett kisebbségi tulajdonos MCC vált a hazai könyvkereskedelmi és -kiadói piac meghatározó, 98,41 százalékos tulajdonosává), Péterfy-Novák Éva betűvető bejelentette: a jövőben nem kívánja megjelentetni a könyveit a Libri Kiadónál – írja a Magyar Nemzetben Pilhál György publicista. 


>>>>> Atyavilág! Most aztán foghatják a fejüket a Librinél. Mi lesz a kiadóval, ha a Péterfy házaspár (Évike mellett a férj, Péterfy Gergely is író – nyilván ő is beint a kiadónak) ezentúl nem ad kéziratot az orbánistává züllött Librinek? (Vagy ahogyan egy munkáslevelező elnevezte: Illibrinek.)

Szó bennszakad, hang fennakad…

Nem volt elég csapás a magyar irodalomnak, hogy Péterfyék már egy ideje Olaszországba menekültek a diktatúra elől? Részlet Péterfy Gergely egyik korábbi interjújából:

„Itthon már annyira agresszív a légkör, a gyűlölet úgy terjed itt a levegőben, mint a vírus. Kiszorultam az állami irodalmi támogatásokból is, és eszemben sincs beállni a sorba és ezeknek kuncsorogni. Az emberben felgyűlnek a keserűségek a rendszerrel szemben.

Éva asszonynál is betelt a pohár. Őt az bántotta legjobban, hogy ha kiposztolt valamit a Facebookra, nyomban rácuppantak a trollok, és molesztálták szegényt. „Nemcsak feministaként, polgárjogi aktivistaként, hanem humánusan érző emberként is bánt, ami itt megy. Gyomorforgató orwelli politika ez, nem kell az ujjadat lenyomni a torkodon, hogy hányjál tőlük."

Péterfyék tehát végeztek a Librivel. Már csak azt nem tudom, akkor most ki itt a kirekesztő?

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések