A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

700 migráns lepte el Párizs belvárosát, a rendőröknek kellett kidobálniuk őket


Kinek mit intézett a kormánya... 


A Place du Palais Royal-t elfoglaló több száz migránst a rendőrség erőszakkal kiürítette - írja a Le Parisien.

A lap szerint az Utopia 56 nevű, illegális bevándorlókat segítő egyesület (NGO - nem kormányzati szerv - a szerk.) szerint 450 "bajba jutott tinédzser békésen elfoglalta" a Place du Palais Royal-t, szemben a Conseil d'État épületével. "Azonnali" menedéket követelnek.

"A befogadás elmulasztása és az elhagyatottság gyilkol" - írták a tábláikon az NGO aktivistái.

Több száz "fiatal, akik azért jöttek, hogy menedéket találjanak Franciaországban", elfoglalta a párizsi 1. kerületben lévő Place du Palais Royal teret kedd este

- jelentette be az Utopia 56 nevű egyesület a közösségi hálón. Clément Lanot újságíró a helyszínen filmezte a Conseil d'État épületével szemben felállított sátrakat.

"77 napja több mint 700, Franciaországba menekülni érkező fiatal él víz és áram nélkül, egy használaton kívüli iskolában, Párizs XVIᵉ kerületében" - magyarázza a franciaországi illegális bevándorlókat segítő Utopia 56 egyesület tagja.

Ezért kedd este nagy számban vonultak a Place du Palais Royal térre, hogy "békés" akciót tartsanak a Conseil d'État előtt. A menedékkérőkkel foglalkozó egyesületek közölték, hogy addig maradnak ott, "amíg nem kapnak tisztességes szállást".

Feszültség a rendőrséggel

Az akciót megelőzően az Utopia közölte, hogy az elmúlt két hónapban mintegy harminc figyelmeztetést küldtek a hatóságoknak a fiatal menekültek elhelyezésének körülményeiről. "Sem a kormány, sem Île-de-France prefektúrája, sem a párizsi városháza nem reagált ezeknek a fiataloknak a segélykéréseire" - közölte az egyesület.

Az első feszültségek a Place du Palais Royal téren keletkeztek este 9 óra körül a térfoglalók és a rendőrség között. Amikor a rendőrök megérkeztek, az egyesületek emberi láncot alkottak a migránsok előtt. Clément Lanot újságíró szerint a rendőrök erőszakkal eltávolították a menekülteket a sátraikból.



Az Utopia 56 szerint a "fiatalokat", miután evakuálták őket a Place du Palais Royalról, "erőszakkal a Place de la Bastille-ra kísérték". A rendőrség ezután úgy döntött, hogy csapdát állít, anélkül, hogy "bármilyen információt" adna. A migránsok az éjszakát a Jules Ferry téren töltötték, amelyet ma reggel 6 óra körül hagytak el. "A fiatalok egy nappali központban voltak szerda reggel, és nem tervezik, hogy visszatérnek a rue Erlangerre. Az iskolában túl bonyolulttá vált a helyzet" - magyarázta Nikolaï Posner, az Utopia 56 koordinátora.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések