A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

150 ezer forintra bírságolták Pankotai Lilikét

Gyülekezési joggal való visszaélés szabálysértés címén a maximálisan kiszabható 150 ezer forintos bírságot rótta ki a rendőrség Pankotai Lilire. 

A határozat szerint Pankotai szervezői magatartást tanúsított, amikor a május 3-i demonstrációk után a Karmelitához hívta a Clark Ádám téren összegyűlt tüntetőket.

Egy héttel korábban a Belügyminisztériumtól mentek a várba a szélsőbalos diákok, hogy a kordonbontó ellenzéki politikusokhoz csatlakozzanak – emiatt is kapott egy 100 ezer forintos büntetést Pankotai.

A hatóság is elismeri, hogy a 18 éves aktivistát szabálysértés miatt 2 éven belül sem a hatóság, sem bíróság jogerősen nem marasztalta el és helyszíni bírsággal sem sújtották, mindezek ellenére ezt a szabálysértési hatóság a cselekmény társadalomra veszélyessége miatt enyhítő körülményként értékelni nem tudta, így a maximálisan kiszabható 150 ezer forintos bírságot rótta ki rá.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések