Otthon is elkészítheted a fantasztikus, zöldséges kínai pirított tésztát szójaszósszal és szezámolajjal.
A kínai büfék egyik legnépszerűbb fogása, a zöldséges pirított tészta otthon is könnyen elkészíthető. Nagyon finom akár önmagában is, vagy valamilyen kínai stílusú húsétel mellé. Mint a legtöbb távol-keleti ételből, ebből is kihagyhatatlan az intenzív ízű szójaszósz.
Hozzávalók 4 személyre
👉 25 dkg kínai tészta
👉 25 dkg gomba
👉 4 evőkanál szójaszósz
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 2 újhagyma
👉 2 teáskanál szezámolaj
👉 1 kaliforniai paprika
👉 1 sárgarépa
👉 só
👉 bors
👉 olaj
👉 1 chilipaprika (elmaradhat)
Elkészítés:
A tésztát főzd ki. Nem kell, hogy teljesen puha legyen, mert a végén még pirítani is fogod. A zöldségeket készítsd elő: a gombát vágd mérettől függően félbe vagy negyedekbe, a sárgarépát és a kaliforniai paprikát csíkokra. Az újhagyma fehér szárát karikázd fel.
Egy wokban vagy serpenyőben hevíts olajat. Pirítsd meg rajta először nagy lángon a gombát, majd add hozzá a sárgarépát. Két perc múlva jöhet bele a paprika, a hagyma, a felaprított fokhagyma, és ha erősen szereted, a feldarabolt chili. Fűszerezd sóval, borssal. Amikor a zöldségek már puhák, add hozzá a kifőtt tésztát is, és pirítsd le. Keverd el szójaszósszal és szezámolajjal, forralj rajta egyet, és frissen tálald.
0 Megjegyzések