A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Budaházy: Nem vagyok terrorista!


Budaházy György szerint nem volt helyes Molotov-koktélt dobni, de az elkövetők motivációját érti. A támadásokat, amikkel vádolták és amiért elítélték, továbbra is tagadja. A kegyelemben részesült Budaházy a Mediaworks Narratíva című podcast műsorában azt is elárulta, hogy szabadulása után mit fogyasztott a váci kocsmában. 

Április 27-én szabadult a Váci Fegyházból Budaházy György, miután Novák Katalin köztársasági elnök többek között neki is kegyelmet adott. Ezzel úgy tűnik, lezárult a 14 éve tartó úgynevezett Hunnia-ügy. Budaházy Györgyöt és társait azzal vádolták, hogy az általa vezetett szervezet 2007 és 2008 között akkori kormánypárti politikusok ellen támadásokat hajtott végre, a megfélemlítéssel pedig befolyásolni akarták a parlamenti döntéseket.

A Narratíva című műsorban Budaházy György a szabadulásáról is beszélt, mint mondta, aznap tudta meg este 6 körül, hogy kegyelmet kapott, így az sem volt eltervezett, hogy lóháton fog kivonulni. A szabadulását követően pedig egyből egy váci kocsmába ment, ahol bort és pálinkát ivott.

„Ne címkézzenek már meg alaptalan dolgokkal.”

Budaházy felháborítónak tartja, hogy terroristának bélyegzik, és a nemzeti radikális címkét is elutasítja, önmagát hazafiként jellemezi. De ugyanígy kikéri magának a fasiszta, náci és kisnyilas jelzőket is. Véleménye szerint azért támadják most sokan, mert rajta keresztül akarnak a kormányon fogást találni.

„Ha elismerném azokat a cselekményeket, amiket nem követtem el soha, akkor sem lennék terrorista!”

A beszélgetés során részletesen kitért arra is, hogy soha, semmilyen kézzelfogható bizonyítékot nem találtak arra, hogy bármi köze lett volna a Magyarok Nyilai nevű szervezethez, amely korábban közleményekben vállalta magára a támadásokat.

„Már nem akarom megtudni, mi az igazság, legyen elfelejtve ez az egész” – kommentálta Budaházy a történteket. Meglátása szerint egyébként azok a cselekmények, amelyekkel vádolták, reakciók voltak a 2006-os eseményekre, arra, amit az államhatalom akkor elkövetett az emberek ellen, például, hogy belelövettek a tömegbe. Budaházy szerint terrorállam ellen nem lehet terrorcselekményt elkövetni. Azt azonban tiszta lelkiismerettel kijelentette, hogy ő nem utasított senkit ilyen cselekmények elkövetésére.

A karmelita kolostornál történt kordonbontást az ellenzék megpróbálja párhuzamba állítani a 2006-os eseményekkel. Ennek kapcsán Budaházy azt mondta, hogy egy demokráciában beleférnek az ilyen tiltakozások, mint ahogyan az is, hogy ha a rendőröket inzultálnak, akkor könnygázt vetnek be. Mint mondta, nekik annak idején nem az volt a bajuk, hogy a rendőrök könnygázt fújnak, hanem hogy harminc méterről lőtték őket. 

(Mandiner)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések