A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zaharova: Zelenszkij méltó versenytársa lett volna az Eurovízió résztvevőinek


Méltó lett volna a versenyre Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki nem mondhat beszédet az Eurovízió döntőjén – közölte Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője a Telegram-csatornáján, írja az oroszhírek.hu. 


„Idén méltó versenytársa lett volna az Eurovízió versenyzőinek” – írta Zaharova.

Az Európai Műsorsugárzók Uniója (EBU) ma közölte, hogy elutasította Volodimir Zelenszkij kérését, aki videóbeszédet szeretett volna mondani az Eurovíziós Döntőben. Az EBU képviselője a versenyt nemzetközi szórakoztató műsornak nevezte, amelynek egyik alappillére a rendezvény politikamentessége.


Az Európai Műsorsugárzók Uniója biztonsági okokból a 2022-es versenyt megnyerő Ukrajnából a brit Liverpoolba helyezte át a 2023-as Eurovíziót. Ugyanakkor az ukrán versenyző azonnal kvalifikálta magát a döntőbe, amelyet május 13-án rendeznek meg.

Az EBU 2022 februárjában felfüggesztette Oroszország részvételét az Eurovíziós Dalfesztiválon. A szervezet ezt a döntést az ukrajnai válsággal kapcsolatos aggodalmakkal indokolta, mivel Moszkva részvétele árthat a verseny hírnevének.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések