A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Francia politikus: Orbán Viktor élen jár a woke ideológia elleni küzdelemben


Szövetségesként tekint Magyarországra és Orbán Viktorra, mondta Marion Maréchal.

Interjút adott a Nouvelles de Francenak Marion Maréchal, a Visszahódítás! (Reconquete!) párt alelnöke, aki május 5-én részt vett a Magyarországon második alkalommal megrendezett CPAC rendezvényen is. A Nouvelles de France szerint a CPAC a nyugati kozervatívok megkerülhetetlen találkozója, amelyet a magyar kormányhoz közel álló think tank, az Alapjogokért Központ szervezett.

Felidézték, Budapesti tartózkodása során Maréchal találkozott Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel is, hozzátették a találkozón jelen volt Jordan Bardella, a Nemzeti Tömörülés (RN) elnöke is.


Maréchal, többek között arról beszélt, hogy az európai parlamenti választások előtt egy jobboldali koalíció előkészítése zajlik. Azzal kapcsolatban, hogy mit jelent Maréchal számára az Orbán Viktor vezette Magyarország, erre válaszul a francia politikus kiemelte, hogy

a magyar kormány visszaadta az irányítást a nép kezébe.

Ezzel szemben a nyugati országok, és köztük Franciaország a demokratikus legitimitás válságát élik meg. Elmondta, inspirációs forrásként tekint Magyarországra, illetve hozzátette, hogy Orbán Viktor egy kis országként ismert uniós tagállam élén sikerül hallatnia a hangját például Lengyelországgal összefogva a keresztény értékek védelme érdekében. Maréchal emellett szövetségesnek is nevezte Magyarországot éppen a CPAC által is képviselt wokizmus elleni küzdelemben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések