A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy bűnszervezet tagjai építési céghálónak álcázva magukat 800 millió forintnyi áfát csaltak el


Építési céghálónak álcázva, fiktív számlákkal csaltak el 800 millió forintnyi áfát egy Baja környékéről irányított bűnszövetség tagjai, akikre tíz helyszínen csaptak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai - közölte a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága pénteken az MTI-vel.


A közlemény szerint a tevékenységbe bevont alvállalkozók még a látszatra sem adtak, eszközeik és dolgozóik nem voltak, így természetesen munkát sem végeztek, és nem is végeztettek.

A felek közötti banki utalásokkal, illetve pénzfelvételekkel hamis gazdasági eseményeket igyekeztek álcázni, amelyek után áfát igényeltek vissza - ismertette a vámhatóság. A NAV munkatársai tíz helyszínen csaptak le a bűnszövetség tagjaira. Az elfogásokra szervezett akcióban a dél-alföldi pénzügyi nyomozók, bevetési járőrök és IT-szakemberek közösen kutattak bizonyítékok után. A pénzügyőrök 380 millió forintot meghaladó összegben zároltak ingatlanokat, gépkocsikat, vevőköveteléseket, valamint bankszámlákat.

A NAV üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt nyomoz az ügyben. Hét embert hallgattak ki gyanúsítottként, közülük hatot letartóztatott a bíróság,

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések