Tejbegrízt vegán módon, kókusztejből is készíthetsz.
A kókusztejből készített vegán tejbegríz van olyan finom, mint a hagyományos változat. Mivel a kókusztej önmagában is viszonylag édes, sok cukorra sem lesz szükséged hozzá. Tálald kedved szerint: a gyerekek lehet, hogy a megszokott kakaószórásos módszert fogják kérni, de magvakkal és friss gyümölcsökkel még finomabb.
Hozzávalók
👉 4 dkg margarin
👉 4 evőkanál gríz
👉 2 evőkanál cukor
👉 2 csomag vaníliás cukor
👉 1 l kókusztej
👉 1 citrom reszelt héja
👉 1 csipet só
👉 friss gyümölcsök a tálaláshoz
Elkészítés:
A kókusztejet egy lábosban tedd fel főni egy csipet sóval, a reszelt citromhéjjal, a grízzel és a cukrokkal. Amikor felforrt, azonnal vedd a lángot kicsire, és fakanállal vagy kézi habverővel folyamatosan kevergetve főzd az egészet sűrűre. Ez nagyjából 15-20 percig fog tartani. Ne hagyd magára, mert könnyen leég. Amikor már majdnem elérte a kívánt állagot, húzd le a tűzről, keverd el egy darab margarinnal, hogy szép fényes legyen, és adagold ki tányérokba.
Így könnyebben kihűl, és közben is duzzadnak még a grízszemek, tehát egy kicsit még keményebb lesz. Tálald kakaóval, fahéjas cukorral vagy friss gyümölcsökkel, magvakkal. Nagyon jól megy hozzá az eper, a málna vagy más bogyós gyümölcsök.
0 Megjegyzések