Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Vajpuhára sült, grillezett csirkemáj: így készítve nem lesz gumis és kemény


Nem csak színhúst és zöldséget dobhatsz a grillre, a grillezett máj is nagyon ízletes lesz, füstös aromát kap, és vajpuha lesz.


Lehet, hogy elsőre furcsának tűnik a csirkemáj és citrom párosítás, de hidd el, megéri kipróbálni. A citromsavtól nem csak ízletesebb, puhább is lesz a máj, hasonlóan működik, mint a tejes áztatás. Arra figyelj csak, hogy 30 percnél tovább ne hagyd benne, mert akkor viszont már roncsolhatja is a szerkezetét, pépesebb lesz.

Hozzávalók

👉 50 dkg csirkemáj
👉 0,6 dl citromlé
👉 0,6 dl olívaolaj
👉 negyed tk só
👉 fél tk fokhagymapor
👉 negyed tk bors
👉 negyed tk chilipehely
👉 1 tk petrezselyem (szárított)

Elkészítés:

Ha fából készült nyársakat használunk, áztassuk be.

A csirkemájat tisztítsuk meg, ha szükséges, öblítsük át.

Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a citromlevet és a fűszereket. Tegyük bele a májat, óvatosan forgassuk össze. Tegyük félre 10 percre.

Melegítsük elő a grillt közepes fokozaton. A májakat húzzuk fel a nyársra.

Tegyük őket a grillre: nagyjából 15 percig süssük, közben forgassuk át párszor. Akkor jó, mikor a belső hőmérséklete eléri a 74 fokot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések