Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Szuperfinom gluténmentes túrós pogácsa: puha kelt tészta az alapja


Gluténmentesen is fantasztikus pogácsát készíthetsz! Próbáld ki ezt a pihe-puha túrós változatot is.


Ebbe a fantasztikus gluténmentes túrós pogácsába rizsliszt és útifűmaghéj kerül: ez utóbbi gondoskodik arról, hogy a tészta ne essen szét, emellett még az emésztésnek is jót tesz. A hagyományos módon készített kelt tészta a túrónak köszönhetően elképesztően szaftos lesz. Ez a mennyiség három tepsi pogácsához elegendő.

Hozzávalók 6 személyre

👉 50 dkg rizsliszt
👉 25 dkg túró
👉 15 dkg tejföl
👉 5 dkg vaj
👉 3 dl tej
👉 3 dkg élesztő
👉 2 csapott evőkanál útifűmaghéj
👉 2 tojás
👉 1.5 evőkanál só
👉 1 teáskanál kristálycukor

A tetejére:
👉 5 dkg reszelt sajt
👉 1 tojás

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg. Egyik feléhez add hozzá a kristálycukrot, morzsold bele az élesztőt, és tíz perc alatt futtasd fel. A másik felét keverd el az útifűmaghéjjal, és szintén tíz percig hagyd pihenni.

A rizslisztet sózd meg, majd morzsold el a vajjal. Add hozzá a tojásokat, a szobahőmérsékletű tejfölt és túrót - ha szükséges, ezeket is melegítsd meg egy kicsit -, az útifűmaghéjat és a felfuttatott élesztőt. Dolgozd alaposan össze, és pihentesd letakarva meleg helyen egy órát.

A megkelt tésztát nyújtsd ki két centi vastagra. Pogácsaszaggatóval szaggasd ki, és sorakoztasd fel őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Mindegyik darab tetejét kend meg felvert tojással, szórd meg reszelt sajttal, és told a tepsit 180 fokos sütőbe. A pogácsák méretétől függően 10-20 percre van szükségük, hogy aranyszínűre süljenek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések