Töltsd meg a szűzpecsenyét hagymás gombával, csavard az egészet ropogós baconbe, és élvezd a mennyei ízkavalkádot!
A puha, omlós szűzpecsenye töltve is fantasztikus: hagymás gombával, baconbe tekerve mennyei fogás, ami akár jeles alkalmakra is megállja a helyét. A szűzpecsenyével valódi munka kevés van, csak a hártyáitól érdemes megszabadítani, mielőtt elkezdesz dolgozni vele.
Hozzávalók 4 személyre
A húshoz:
👉 8 szelet bacon
👉 1 nagyobb szűzpecsenye (kb. 60 dkg)
👉 1 teáskanál fokhagymapor
👉 1 kávéskanál pirospaprika
👉 1 kávéskanál kakukkfű
👉 1 kávéskanál só
👉 0.5 kávéskanál bors
A töltelékhez:
👉 10 dkg gomba
👉 5 dkg reszelt sajt
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 hagyma
👉 1 csipet kakukkfű
👉 só
👉 frissen őrölt bors
👉 olívaolaj
Elkészítés:
A szűzpecsenyét hártyázd le, és középen hosszan vágj bele éles késsel mélyedést. Ebbe fog jönni a töltelék. Egy kisebb tálban keverd össze a fokhagymaport, a pirospaprikát, a kakukkfüvet, a sót és a borsot. Szórd meg a hús minden oldalát ezzel a fűszerkeverékkel úgy, hogy a bevágott részbe is jusson, és dörzsöld jól bele, és tedd félre.
A hagymát cikkezd fel, és olívaolajon párold üvegesre. Amíg puhul, a gombát szeleteld fel, és add a hagymához. Nyomd bele a fokhagymagerezdet, szórd meg sóval, egy kevés kakukkfűvel, borssal, és kevergetve párold néhány percig, amíg a gomba összeesik. Töltsd meg a szűzpecsenyét ezzel a hagymás keverékkel. Nyomkodj bele reszelt sajtot is, és csavard baconszeletekbe. A végeit hajtsd fel, hogy a töltelék ki ne folyjon belőle sütés közben. Tedd sütőpapírral kibélelt tepsibe, és told 180 fokos sütőbe fél órára, amíg a bacon megpirul, alatta a hús pedig omlósra sül.
0 Megjegyzések