A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szivárványos mez viselésére kényszerítik a francia focistákat


Több labdarúgót is meccsekről zártak ki, mert nem voltak hajlandók azt a szivárványszínű mezt felvenni, melyet a sportminiszter tett kötelezővé egy éves kampány keretében.

Érzékenyítő kampányt indított a francia sportminisztérium, melynek keretében a labdarúgócsapatok tagjainak az LMBTQ-mozgalom erőszak elleni küzdelmének jegyében szivárványszínű mezt kell viselniük. 

A „Homos ou hétéros, on porte tous le même maillot” (homoszexuális vagy heteró, mindannyian ugyanazt a mezt viseljük) elnevezésű kampány keretében a francia első-másodosztály, vagyis a Ligue 1 és Ligue 2 játékosainak

szivárványszínű mezben kell pályára lépniük, ám erre több játékos, köztük a Nantes csapatának tagja, Mostafa Mohamed, a Toulouse játékosa, Zakaria Aboukhlal és a Guingamp focistája, Donatien Gomis nem volt hajlandó. 

A toulouse-i csapat több játékosa is megtagadta a vasárnapi FC Nantes elleni  meccsen a szivárványos mez viselését, a történtek után a klub közleményt adott ki, melyben azt írták, hogy a csapat játékosai nem értettek egyet azzal, hogy imázsukat az LMBTQ-mozgalmat képviselő szivárványszínekkel társítsák.

De más csapatok játékosai is megtagadták az irányelvet. „Tekintettel a gyökereimre, a kultúrámra, valamint a hitem fontosságára, nem volt lehetséges számomra, hogy részt vegyek ebben az akcióban” – tweetelte hétfőn az FC Nantes támadója, Mostafa Mohamed, hogy megmagyarázza viselkedését. Hozzátette, hogy tiszteletben tart minden különbözőséget, hitet és meggyőződést, de ebbe a tiszteletbe beletartozik a személyes hite iránti tisztelet is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések