A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kamu Geri az EU-s delegációnak picsogott


Háromnapos látogatáson Budapesten tartózkodik az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottsága. A delegáció tagjai Budapest főpolgármesterével is találkoztak. „A bizottság érdeklődött a kormány által benyújtott helyreállítási tervről, emellett javaslatokat is megfogalmaztam” – mondta a mocskos erkölcsű Karácsony Gergely a megbeszélés utáni sajtótájékoztatón.

Mint ismert, ismét hazánkban járnak az európai kommunisták, hogy fogást találjanak az Orbán-kormányon. A Daniel Freund vezette társaság tegnap remek fogadtatásban részesült.

Az alkalmatlan főpolgármester szerint a feltett kérdésekből és a beszélgetésből az látszott, hogy olyan képviselők érkeztek Magyarországra, akik „alaposan ismerik a magyarországi helyzetet”.

„Mindannyian egyetértenek velünk abban, hogy nem szerencsés, hogy Magyarország ma nem jut hozzá az EU-s forrásokhoz”

– mondta. A főpolgármester arról beszélt a delegációnak, hogy Budapest gazdasági potenciálja alapján akár magától, egyéb források nélkül is tudna fejlődni, de a megtermelt pénz a központi költségvetésbe jut, Budapest ezért is függ az uniós forrásoktól. Kiemelte azt is, hogy a mostani hétéves EU-s ciklusban 200 milliárd forintra számíthatnak az EU-tól az előző 340 milliárdhoz képest.

Karácsony beszélt a delegációnak a fővárost ért „hátrányos kormányzati diszkriminációról” is.

Karácsony azt kérte a bizottságtól, hogy igyekezzenek megoldást találni a kormány és az Európai Bizottság közötti megállapodás megszületésére.

Arra is kérte a bizottság tagjait, hogy

a jelentésükben a megoldások között szerepeljen a városok közvetlen finanszírozása is.

Kamu Geri bízik abban, hogy a delegáció és a mostani egyeztetések segíteni fognak abban, hogy az ország mihamarabb hozzájusson az EU-s forrásokhoz. „Természetesen nem annak az árán, hogy az EU szemet huny a magyarországi jogállamisági problémák felett” – tette hozzá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések