A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ukrán parancsnok: Bahmut patkányfogó az oroszok számára


Az ukrán csapatok az elmúlt napokban néhány kilométerrel visszavetették az oroszokat


A hónapok óta ostromlott kelet-ukrajnai Bahmut „patkányfogó” az orosz csapatok számára – jelentette ki Olekszandr Szirszkij, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka a fronton tett keddi látogatása során.

„A Wagner-zsoldosok úgy másztak be Bahmutba, mint egy patkányfogóba” – magyarázta a parancsnok.

Az aktív védekezés révén az ukrán egységek több ponton ellentámadást indítottak Bahmut környékén – tette hozzá.

„Az ellenségnek több erőforrása van, de mi keresztülhúzzuk a terveiket” – mondta Szirszkij, aki több katonának kitüntetést adott át.

Az ukrán csapatok az elmúlt napokban néhány kilométerrel visszavetették az oroszokat Bahmuttól északnyugatra és délnyugatra.

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner orosz zsoldoshadsereg vezetője viszont ismét azt állította, hogy előrehaladást értek el Bahmutban, és már csak néhány utca van az ukránok kezén. Kedden egy videót is megosztott, amelyben egy térképen mutogatja azokat a városrészeket, amelyeket még tartanak az ukrán erők.

Az egykor hetvenezer lakosú Bahmut a kelet-ukrajnai Donyeck megyében található. A stratégiailag fontos városért hónapok óta véres harcok dúlnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések