A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sojgu: ki sem lőttünk annyi rakétát, amit az ukránok a nyilatkozataikkal lelőttek


Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter cáfolta az ukrán katonai tisztségviselők állításait, miszerint Kijevben és közelében lévő célpontok elleni éjszakai csapások során hat orosz hiperszonikus Kinzsal rakétát lőttek le.


Ukrajna rutinszerűen eltúlozza légvédelmi képességének hatékonyságát, elsősorban csak nyilvános nyilatkozatokkal “fogják el” a beérkező orosz lövedékeket – mondta Sojgu a RIA Novosztyinak.

“Ezt már mondtam, és megismétlem még egyszer. Nem lőttünk ki annyi ‘Kinzsalt’, mint amennyit állítólag minden alkalommal lelőnek a nyilatkozataikkal. Sőt, ezeknek az ‘ukrán elfogásoknak’ a száma háromszorosa annak, amit ténylegesen kilövünk” – jelentette ki Sojgu.

A miniszter azt is elmondta, hogy Ukrajna “mindig” tévesen azonosítja az Oroszország által használt lövedékeket a médiában tett nyilatkozataiban. “Ezért hagyják ki őket” – tette hozzá, anélkül, hogy további információkat közölt volna a legutóbbi csapásokban használt rakéták számáról.

Ukrajnát újabb hatalmas rakéta- és öngyilkos dróntűz érte az éjszaka folyamán, az ország fővárosában, Kijevben különösen intenzív tevékenységet fejtett ki az ukrán légvédelem – derül ki az interneten keringő felvételekből.

Moszkva és Kijev drasztikusan eltérő beszámolót adott arról, hogy mi történt az éjszaka folyamán. Kijev azt állította, hogy az amerikai gyártmányú Patriot légvédelmi rendszer egyik ütegével lőtt le hat korszerű hiperszonikus rakétát a főváros felett, valamint más beérkező lövedékeket is. Az orosz hadsereg viszont azt állította, hogy az amerikai komplexumot sikeresen eltalálta egy Kinzsal rakéta. Az interneten elérhető felvételeken több légvédelmi rakéta látható, amint egy láthatatlan célpont felé tart, és legalább két robbanás látható azon a helyen, ahonnan a jelek szerint kilőtték őket.

Nyugati médiajelentések szerint a szóban forgó Patriot-üteg valószínűleg megsérült a csapás során. A CNN szerint egy névtelenül nyilatkozó amerikai tisztviselőre hivatkozva azt írta, hogy Washington jelenleg felméri a károk mértékét, hogy eldöntse, vissza kell-e vonni a Patriotokat, vagy elegendő lesz az ukrán erők helyszíni javítása.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések