A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Politico: a vezetékes gázszállítás nem került bele az EU 11. oroszellenes szankciós csomagjába


Az Európai Unió országai valószínűleg nem fognak megállapodni arról, hogy az Oroszországból származó vezetéken érkező gáz betiltását is belefoglalják az Oroszország-ellenes szankciók 11. csomagjába – írta kedden a Politico című napilap európai kiadása.


“Abból, amit hallottam, nagyon valószínűtlen, hogy ez átmegy” – idézte az újság egy uniós ország diplomatáját. “Túl nagy az ellenállás a megmaradt gáztól függő országok részéről”.

Hozzátette, hogy a 11. szankciós csomag “már majdnem kész”, és “ennek a hatalmas intézkedésnek a beillesztése ebben a pillanatban nem fog működni”.

A Financial Times vasárnap arról számolt be, hogy a Hétek csoportjának (G7) tagjai és az Európai Unió meg akarja tiltani az orosz vezetékes gáz importját azokon az útvonalakon, ahol Moszkva korábban csökkentette a szállítást.

A lap szerint a lépés célja, hogy megakadályozzák az orosz vezetékes gázszállítások újraindítását olyan országokba, mint Lengyelország és Németország. A szankciók érinthetik a Barátság-vezeték északi szakaszát is, amely kőolajat szállít lengyelországi és németországi feldolgozó létesítményekbe.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések