Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Roppanósra sült tepsis zöldség: ezzel a módszerrel jönnek ki igazán az ízek


A roppanós tepsis zöldség a legjobb tavaszi-nyári köret, hiszen tele van vitaminnal, kalóriát viszont alig tartalmaz.


A roppanós tepsis zöldségköret a legjobb választás akkor, ha oda szeretnél figyelni arra, hogy az ebéded ne tartalmazzon túl sok kalóriát. Adj hozzá lila hagymát is, és az egészet pihentesd sütés előtt fűszeres olajban. Minél többféle színes zöldséggel pakolod meg a tálat, annál egészségesebb lesz.

Hozzávalók 4 személyre

A zöldségekhez:
👉 25 dkg újkrumpli
👉 25 dkg koktélparadicsom
👉 10 dkg gomba
👉 2 kaliforniai paprika
👉 2 cukkini
👉 2 ág rozmaring
👉 1 lila hagyma
👉 só
👉 frissen őrölt bors

Az öntethez:
👉 3 evőkanál olívaolaj
👉 2 citrom
👉 1 teáskanál fokhagymapor
👉 1 kávéskanál őrölt rozmaring

Elkészítés:

A zöldségeket és a gombát tisztítsd meg és szeleteld fel. Az újkrumplit nem kell kapargatni, csak alaposan mosd meg, a hagymát vágd cikkekre. Egyengesd el őket egy tepsiben, szórd meg sóval és frissen őrölt borssal, és tegyél melléjük két ág friss rozmaringot. Az öntethez keverd össze egy kisebb tálban az olívaolajat a citromok kifacsart levével, a fokhagymaporral és az őrölt rozmaringgal. Reszelj hozzá egy kávéskanálnyi citromhéjat is, majd öntsd le a zöldségeket ezzel a keverékkel, és forgasd össze.

A sütőt kapcsold be 220 fokra. Pihentesd a zöldségeket a fűszeres olajban addig, amíg a sütő bemelegszik, majd takard le a tepsit alufóliával, és told a sütőbe nagyjából fél órára, amíg összesülnek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések