Ha együtt sütöd a mustáros csirkecombot a krumplival, időt és energiát spórolhatsz.
Ez a mustáros-krumplis csirkecomb az ékes bizonyíték arra, hogy néha a legegyszerűbb ötletek működnek a legjobban. Mustárral megkenve sokféle hús lesz még finomabb, ha pedig a köretként szolgáló krumplival együtt sütöd, mosogatni is kevesebbet kell utána. Ez a recept ideális választás akár vendégségre, akár vasárnapi ebédre vagy egy olyan hétköznap estére, amikor nincs időd sokat foglalkozni a vacsorával.
Hozzávalók 4 személyre
👉 80 dkg krumpli
👉 4 egész csikecomb
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 1 hagyma
👉 1 teáskanál mustár
👉 1 teáskanál füstölt paprika
👉 1 teáskanál morzsolt oregánó
👉 só
👉 frissen őrölt bors
👉 4 szál friss oregánó (elmaradhat)
Elkészítés:
A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté, és szórd meg őket sóval, frissen őrölt borssal. Három evőkanál olívaolajat keverj el a mustárral, a füstölt paprikával és a morzsolt oregánóval, és hempergesd meg a combokat ebben a pácban. Letakarva pihentesd őket a hűtőben egy-két órát.
A pihentetési idő végén a krumplikat hámozd meg, kockázd fel, és egyengesd el egy tepsiben. A hagymát pucolt meg, cikkezd fel, és keverd a krumplihoz. Szórd meg őket sóval, frissen őrölt borssal, és forgasd össze egy evőkanál olívaolajjal. A csirkecombokat halászd ki a pácléből, és tedd a krumplik közé. Ha maradt még vissza a fűszeres olajból, csorgasd a krumpli tetejére. A fokhagymagerezdeket pucold meg, vágd ketté, és helyezz belőlük egy-egy darabot a csirkék bőre alá. Ha van otthon friss oregánód, azt is tedd a hús mellé. Takard le a tepsit alufóliával, és told 180 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és így pirítsd még további 10-15 percig.
0 Megjegyzések