A gyönyörű máktortának a lapjait mascarponés krém tartja össze, és ugyanez vonja be kívülről is a sütit.
Ha van kedved a konyhában alkotni, ezzel a mennyei mascarponés máktortával biztos sikert arathatsz. A süti alapja vajas piskóta, ami így jobban megtartja a gazdag fehér csokis krémet. A mákos édességeket szinte mindenki szereti: akár cukormentes formában is érdemes elkészíteni.
Hozzávalók
A tésztához:
👉 20 dkg mák
👉 15 dkg vaj
👉 15 dkg kristálycukor
👉 10 dkg liszt
👉 6 tojás
👉 5 dkg porcukor
👉 1 citrom reszelt héja
👉 1 evőkanál tej
👉 0.5 csomag sütőpor
👉 vaj és liszt a forma kikenéséhez
A krémhez:
👉 30 dkg fehér csoki
👉 25 dkg mascarpone
👉 25 dkg vaj
👉 2 dl hideg habtejszín
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat válaszd ketté. A fehérjéből verj kemény habot, majd add hozzá a kristálycukrot, és ezzel is verd tovább fényesre. A puha vajat keverd habosra porcukorral, majd add hozzá a citromhéjat és a tojások sárgáját is, és forgasd a tojáshabhoz. A lisztet keverd el a sütőporral és a mákkal, és óvatosan keverd a tojáshoz. Lazítsd egy evőkanál tejjel. A masszát egyengesd el egy kivajazott-kilisztezett 23 centis tortaformában, és 180 fokon nagyjából 20 perc alatt süsd készre. Ha a beleszúrt tűre már nem ragad rá a tészta, vedd ki a sütőből, és a formában hagyd kihűlni.
A krémhez a fehér csokit gőz fölött olvaszd fel. A vajat keverd ki a mascarponéval, és csorgasd hozzá az olvasztott csokit. Egy másik tálban verd kemény habbá a jól behűtött tejszínt, és fakanállal keverd hozzá a mascarponés-csokis krémet.
A kihűlt piskótát vágd három lapra. Kend meg az egyik lapot vastagon a krémmel, helyezd rá a másikat, kend meg azt is, és fedd be a harmadikkal. Vond be a krémmel a torta tetejét és oldalát is. Tálalásig a hűtőben tartsd.
0 Megjegyzések