Ha együtt sütöd a csirkecombot a köretként szolgáló újkrumplival, időt és energiát takarítasz meg.
A csirkecomb és a vele sült újkrumpli tökéletes párost alkotnak együtt. Használd ki a szezont, amíg teheted, mert az újkrumpli csak júliusig érhető el. A köretbe most egy kevés méz is kerül, ami különösen finommá varázsolja.
Hozzávalók 4 személyre
👉 50 dkg újkrumpli
👉 25 dkg koktélparadicsom
👉 8 csirkealsócomb
👉 2 dl alaplé
👉 2 szál újhagyma
👉 2 evőkanál méz
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
Elkészítés:
A
 csirkecombokat dörzsöld be sóval és borssal, locsold meg kevés 
olívaolajjal, és tedd félre egy órára. A pihentetési idő végén forró 
serpenyőben, szükség szerint még egy kevés olívaolaj hozzáadásával 
oldalanként öt perc alatt nagyobb lángon piríts rájuk kérget. Közben a 
krumplit alaposan mosd meg. A nagyobb darabokat felezd el, a kisebbeket 
egyben is hagyhatod. A megpirult csirkét szedd papírtörlőre, és 
ugyanabba a serpenyőbe kanalazd bele a krumplit. Add hozzá a 
felkarikázott újhagymát, a megmosott, egészben hagyott 
koktélparadicsomokat, szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával, 
kevergesd, amíg kis kérget kap, és ekkor csorgasd rá a mézet is. 
Innentől
 két út áll előtted. Ha a serpenyőd bírja a sütőt, tehát nincs műanyag 
nyele, öntsd fel a krumplit alaplével, helyezd mellé a csirkecombokat, 
és fedővel lefedve told 180 fokos sütőbe nagyjából 45 percre, amíg a hús
 és a köret is átsül. Ha a serpenyődet nem lehet a sütőbe tenni, előbb 
kanalazd át a köretet egy tepsibe, és így folytasd a műveletet. Miután 
megsült, szórd meg apróra vágott friss petrezselyemmel.

0 Megjegyzések