A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogós csirkecomb vele sült újkrumplival: egy plusz hozzávalótól lesz igazán finom a köret


Ha együtt sütöd a csirkecombot a köretként szolgáló újkrumplival, időt és energiát takarítasz meg.


A csirkecomb és a vele sült újkrumpli tökéletes párost alkotnak együtt. Használd ki a szezont, amíg teheted, mert az újkrumpli csak júliusig érhető el. A köretbe most egy kevés méz is kerül, ami különösen finommá varázsolja.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg újkrumpli
👉 25 dkg koktélparadicsom
👉 8 csirkealsócomb
👉 2 dl alaplé
👉 2 szál újhagyma
👉 2 evőkanál méz
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A csirkecombokat dörzsöld be sóval és borssal, locsold meg kevés olívaolajjal, és tedd félre egy órára. A pihentetési idő végén forró serpenyőben, szükség szerint még egy kevés olívaolaj hozzáadásával oldalanként öt perc alatt nagyobb lángon piríts rájuk kérget. Közben a krumplit alaposan mosd meg. A nagyobb darabokat felezd el, a kisebbeket egyben is hagyhatod. A megpirult csirkét szedd papírtörlőre, és ugyanabba a serpenyőbe kanalazd bele a krumplit. Add hozzá a felkarikázott újhagymát, a megmosott, egészben hagyott koktélparadicsomokat, szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával, kevergesd, amíg kis kérget kap, és ekkor csorgasd rá a mézet is.

Innentől két út áll előtted. Ha a serpenyőd bírja a sütőt, tehát nincs műanyag nyele, öntsd fel a krumplit alaplével, helyezd mellé a csirkecombokat, és fedővel lefedve told 180 fokos sütőbe nagyjából 45 percre, amíg a hús és a köret is átsül. Ha a serpenyődet nem lehet a sütőbe tenni, előbb kanalazd át a köretet egy tepsibe, és így folytasd a műveletet. Miután megsült, szórd meg apróra vágott friss petrezselyemmel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések