A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Puhára sült sertéskaraj sörös szaftban: tálald roppanós tavaszi spárgával!


Fantasztikus lesz a sütőben sült sertéskaraj, ha sörös szaftban készül, ráadásul a roppanós spárga is jól megy hozzá.


A sörben sült sertéskaraj egyszerűen készül, és mennyei. Mivel az alkohol kioldódik belőle, gyerekeknek is nyugodtan adhatod. A karajt elkészítés előtt jól klopfold ki, hogy a rostjai fellazuljanak. Bármilyen körettel kínálhatod, de májusban érdemes bevetni mellé az érett, zamatos spárgát.

Hozzávalók 4 személyre

👉 1 kg sertéskaraj
👉 50 dkg zöld spárga
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 3 hagyma
👉 2 teáskanál pirospaprika
👉 0.75 dl világos sör
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A karajszeleteket klopfold ki. Hogy tompítsd a zajokat, érdemes összehajtogatott konyharuhát tenni a deszka alá. Szórd meg mindkét oldalukat sóval, borssal, pirospaprikával, locsold meg két evőkanál olívaolajjal, és letakarva pihentesd őket a hűtőben két-három órát.

A hagymát karikázd fel, egyengesd el egy nagy tepsi aljában, és ezeket is öntsd nyakon két evőkanál olajjal. A pihentetési idő leteltével helyezd el a hússzeleteket a hagyma tetején. Locsold meg sörrel, és letakarva 180 fokos sütőben másfél óra alatt süsd puhára a hússzeleteket.

Amikor a hús már majdnem megsült, készítsd el a spárgát. A sípok alsó talpát távolítsd el. A zöldséget kösd össze madzaggal, és helyezd forrásban lévő sós vízbe, hogy a fejük kilógjon. Öt-hat perc elteltével vágd le róla a madzagot, és hagyd, hogy további egy-két perc alatt megfőjön a fejük is. Szedd a roppanós spárgát a tányéron a hús mellé.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések