Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Pirosra sült Buffalo-csirkecomb: kevés munkával készül az ízletes fogás


A Buffalo módra készült csirkeszárny az amerikaiak nagy kedvence, melyet az eredeti recepttől eltérően is érdemes kipróbálni. 


Az amerikaiak imádják a sült húst, lehet az oldalas vagy csirkeszárny. A lényeg, hogy a hús intenzíven legyen fűszerezve, akkor az igazi. Nagy kedvenc a Buffalo-csirkeszárny: a húst az eredeti receptben bő olajban vagy tepsiben tolva sütik pirosra, majd chiliszósszal egybeforgatják, utána kínálják julienne-re vágott nyers sárgarépával és zellerrel.

Hozzávalók:

👉 kevés olaj
👉 fél dl chiliszósz
👉 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
👉 6 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
👉 só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

Egy kevés olajat, a chiliszószt és a fokhagymát keverjük össze.

A megtisztított csirkecombokat fűszerezzük sóval és borssal, majd alaposan kenjük le a chiliszószós keverékkel.

A combokat toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 40-45 perc alatt süssük készre. (Félidőnél a húst fordítsuk meg.) Az elkészült húst káposztasalátával és krumplival kínáljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések