Elképesztően szaftos lesz a tepsis krumpli, ha sok-sok hagymával sütöd egybe.
A hagymával, tejszínnel és sok sajttal készülő tepsis krumpli csodás köret szárazabb sült húsok mellé, de akár önmagában, húsmentes főételként is megállja a helyét. A füstölt sajtos rétegek fantasztikusan harmonizálnak a lágy tejszínnel. Használj hozzá bátran szerecsendiót is: nem kell belőle sok, mégis egészen feldobja a krumplis fogásokat.
Hozzávalók 4 személyre
👉 75 dkg krumpli
👉 15 dkg füstölt sajt
👉 3 hagyma
👉 3 dkg vaj
👉 1 dl tejszín
👉 1 kávéskanál szerecsendió
👉 só
👉 frissen őrölt bors
Elkészítés:
A krumplikat karikázd fel, és tíz perc alatt főzd elő. Nem baj, ha a közepük még nyers marad. A hagymát is közben pucold meg, és vágd karikákra. A vajat olvaszd fel. A tejszínt egy tálban keverd el a borssal és a szerecsendióval. A sajtot reszeld le.
Egy tepsi alját rakd ki krumplival, sózd meg, ezt fedd be hagymával, reszelt sajttal, és locsold meg olvasztott vajjal. Így folytasd a rétegzést, amíg minden el nem fogy. A tetején reszelt sajt legyen. Locsold meg a fűszeres tejszínnel, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe egy órára. Az utolsó negyedórában vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a krumpli és a sajt megpirulhasson.
0 Megjegyzések