A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Omlósra sült csirkeszárnyak pikáns pácban: a bőre ropogós, a hús belül vajpuha


A pikáns csirkeszárny elkészítésénél nincs is egyszerűbb: csak tartsd néhány órát fűszeres pácban, utána mehet is a sütőbe.


A pikáns csirkeszárnyak elkészítéséhez nem kell mást tenned, mint összekeverni a fűszereket, és ebben a lében tartani a szárnyakat néhány órán keresztül. Akár egy egész éjszakát is pihenhet a pácban, amelynek a lelkét többek között a Cayenne-bors és a reszelt hagyma adja. Szintén jól megy hozzá a karakteres ízű füstölt paprika.

Hozzávalók 4 személyre

👉 1 kg csirkeszárny
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 1 kis hagyma
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 1 teáskanál füstölt paprika
👉 1 kávéskanál cayenne-bors
👉 0.5 dl olívaolaj
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat szórd meg sóval és borssal. Az olajat egy tálban keverd össze a kakukkfűvel, a füstölt paprikával és a Cayenne-borssal, majd reszeld hozzá a hagymát és a fokhagymagerezdeket. Helyezd a szárnyakat ebbe a pácba úgy, hogy minden oldalukat bevonja a fűszeres lé. Letakarva pihentesd a hűtőben legalább egy-két órát, de akár egy egész éjszakát is, mert csak finomabb lesz tőle.

Másnap sorakoztasd fel a csirkecombokat egy sütőpapírral kibélelt, nagy tepsiben. Told őket 220 fokos sütőbe. Húsz perc múlva fordítsd meg őket, és így süsd további húsz percig.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések