A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Asztalitenisz-vb: Madarász bravúrral a második fordulóban, Majoros kiesett egyesben


A dél-afrikai Durbanben szombaton megkezdődött az egyéni asztalitenisz-világbajnokság


A világranglistán 87. Madarász továbbjutása nemcsak azért érdemelte ki a bravúros jelzőt, mert a kontinentális rangsorban második, Európa-bajnoki címvédő osztrák Sofia Polcanovát (12.) búcsúztatta, hanem mert 1:3-ról fordított.

Az első szettet szoros küzdelemben megnyerte, a folytatásban azonban az ellenfél irányított, és miután viszonylag könnyedén hozta a második, harmadik és negyedik játszmát, elúszni látszott a továbbjutás.

Madarász azonban nem adta fel, egyenlített, a döntő szettben pedig  remekül összpontosított, Polcanova hiába kért időt 2–4-nél, a magyar játékos 7–2-re ellépett. A vége aztán ezzel együtt is szoros lett, de Madarásznak sikerült kihasználnia a második meccslabdáját, ezzel bejutott a 64 közé, ahol az indiai Sutirtha Mukherjee és a szlovák Tatiana Kukulkova párharcának továbbjutójával találkozik.

Majoros (86.) gyorsan háromszettes hátrányba került a kínai születésű, kanadai színekben versenyző Eugene Wanggal (85.) szemben, s ugyan sikerült 2–3-ra visszazárkóznia, a rivális végül hat játszmában diadalmaskodott. Majoros a dán Anders Lind oldalán párosban még érdekelt lesz a vb-n.  

Eredmények (a viadal honlapja alapján):

férfi egyes, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
Eugene Wang (kanadai) – Majoros Bence 4–2 (8, 4, 7, -6, -7, 10)

női egyes, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
Madarász Dóra-Sofia Polcanova (osztrák) 4–3 (9, -7, -7, -4, 2, 11, 9)

később:
női páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Póta Georgina, Madarász Dóra-Offiong Edem, Cecilia Akpan (nigériai) 12.40
férfi páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Ecseki Nándor, Szudi Ádám-Quadri Aruna, Bode Abiodun (nigériai) 13.20
női egyes, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
Hartbrich Leonie-Ni Xia Lian (luxemburgi) 19.10

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések