A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nagy Márton munkaügyi akciótervet írt alá Azerbajdzsánban


Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter Azerbajdzsánba látogatott, ahol Mikayil Jabbarov gazdasági miniszterrel áttekintették az aktuális gazdasági folyamatokat – tájékoztatta a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) pénteken az MTI-t. 

A közlemény szerint Nagy Márton megállapította, hogy a háború és a szankciók súlyos károkat okoznak a globális gazdaságban, fokozzák a bizalmatlanságot és a bizonytalanságot. Előremutató, hogy az azeri–magyar kapcsolatokat tekintve mindkét fél a kölcsönösen előnyös együttműködésre törekszik.

Azerbajdzsán 2014 óta Magyarország stratégiai partnere, a két ország közötti kereskedelem folyamatosan fejlődik, az áruforgalom értéke mára megközelíti az 50 millió dollárt.

A miniszter leszögezte, hogy Azerbajdzsán fontos partner a magyar energiabiztonság és energiaszuverenitás megteremtésében, így kiemelkedik a Szolidaritási Gyűrű kezdeményezés, amely lehetővé teszi az azeri földgáz Közép-Európába szállítását.

Nagy Márton a látogatás során Sahil Babayev munkaügyi és szociális miniszterrel ünnepélyes keretek között munkaügyi akciótervet írt alá, amelynek célja a foglalkoztatáspolitikai kapcsolatok további erősítése, többek közt a jó gyakorlatok és tapasztalatok megosztásán keresztül.

A munkaügyi területen közös szemléletet jelent a munkavállalás ösztönzése. A gazdaságfejlesztési miniszter leszögezte, hogy Magyarország jó példával jár elől, teljes foglalkoztatottság van, a munkanélküliség négy százalék, ami lényegesen jobb az uniós átlagnál, és soha ilyen alacsony nem volt a regisztrált álláskeresők száma – áll a GFM közleményében.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések