A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megszületett a megállapodás a Mol és a horvát fél között az olajszállításról!


A Janaf horvát olajvezeték-üzemeltető nemrég közölte, hogy olajszállítási és tárolási szerződést kötött a Mollal, az üzlet pénzügyi vonatkozásaival kapcsolatban nem közölt információt a vállalat.


A vonatkozó Janaf-sajtóközlemény értelmében ezekkel a megállapodásokkal sikeresen zárultak le a több hónapos tárgyalások, amik elősegítik a magyarországi és szlovákiai olajfinomítók biztonságos ellátását, és megerősítik a társaság jelentőségét Európa ezen részének energetikai stabilitása szempontjából. Az üzlet pénzügyi vonatkozásaival kapcsolatban nem közölt információt a vállalat.

A megállapodások értelmében

a Janaf 2,9 millió tonna olajat szállít, és 79 385 köbméter olajat fog tárolni a Krk szigeten található Omisalj terminálon, valamint 70 000 köbméter nyersolajat a Sisak terminálon.

A Mol nevében az üzleteket a társaság anyavállalatának, továbbá a Moltrade Mineralimpex Trading kereskedelmi egységének, valamint a Mol szlovákiai leányvállalatának, a Slovnafta olajfinomító vállalatnak a tisztviselői írták alá - tette hozzá a Janaf.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések