Hirdessen itt

Ma éjfélkor lejár a személyi jövedelemadó bevallási határideje


Már csak néhány óráig lehet átnézni, kiegészíteni, módosítani, vagy elfogadni az adóhivatal által készített dokumentumot - írta meg a hirado.hu.


Tállai András államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy az szja csökkentésére többféle kedvezményt is igénybe lehet venni. Hozzátette: a kormány adópolitikájának egyik pillére, hogy tovább kell csökkenteni az adminisztrációt és folytatni az adócsökkentést.

Ezekben a napokban az egyik legkeresettebb weboldal a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapja, ahol március közepe óta mindenki megnézheti a személyi jövedelemadó bevallás tervezetét.

Idén egyébként már több mint öt és félmillió embernek készítette el az adóhatóság ezt a nagyon fontos dokumentumot.

„Az szja-bevallás tervezetét asztali számítógépen, vagy bármilyen okos eszközön, tableten, telefonon is át lehet nézni, kiegészíteni, módosítani vagy elfogadni. Amennyiben az adózó egyetért a dokumentumban foglaltakkal és nem tesz semmit, akkor a bevallás tervezete május 22-től automatikusan hivatalossá válik. Fontos, hogy akinek visszajár az adóból, vagy a tervezetben fizetendő adó szerepel, akkor mindenképpen ki kell töltenie a tervezethez mellékelt, személyre szabott kiegészítő nyilatkozatot is, amelyet ugyancsak május 22-ig vissza kell küldenie az adóhatóságnak” – mondta a közmédia riportere.

Az is lényeges, hogy az szja befizetésekor az adóazonosító jelet vagy adószámot az átutalás vagy a csekk közleményrovatában mindig fel kell tüntetni.

Tállai András a Pénzügyminisztérium államtitkára az MTI-nek azt mondta, hogy az adóbevallások automatikus elkészítése nemcsak segíti a gazdaság átlátható működését, de nagyon sok adózó életét is megkönnyíti.

Az államtitkár kitért arra is, hogy a Magyarországon alkalmazott adó- és járulék kedvezmények egyedülállóak az Európai Unióban. Csak a családokat érintő engedményeknek köszönhetően évente mintegy 350 milliárd forint maradhat a szülők zsebében. Tállai András külön hangsúlyozta: a 2024-es költségvetés tervezésekor is kiemelt cél, hogy a kormány megvédje a családi adórendszert.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések