A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

LMP-sek és jobbikosok is megszavazták a migrációt elutasító KDNP-s nyilatkozatot


A kormánypárti képviselők mellett ellenzéki támogató voksokat is kapott a migrációt elutasító KDNP-s politikai nyilatkozat. 

Politikai nyilatkozatot fogadott el szerdán az Országgyűlés a migráció elutasításáról és a kibocsátó országok helyben történő támogatásáról.

A KDNP képviselőinek kezdeményezését 143-an támogatták, 10-en ellene szavaztak, 23-an tartózkodtak. Az igenek száma jelzi, hogy a főként a Fidesz-KDNP és a kormány által hangoztatott álláspontot rögzítő, de amúgy senkit semmire nem kötelező, jogilag tét nélküli nyilatkozat az ellenzékből is kapott támogatókat.

Ezek voltak a pontos szavazati arányok:

4 LMP-s igen,
7 jobbikos igen,
18 KDNP-s igen,
113 fideszes igen,
1 német nemzetiségi képviselői igen,
10 momentumos nem,
2 független tartózkodás,
6 Mi Hazánk-os tartózkodás,
15 DK-s tartózkodás.

A KDNP-s képviselők által benyújtott javaslathoz előterjesztőként nem csatlakoztak fideszes politikusok, de a nagyobbik kormánypárt képviselői is mind megszavazták.

A politikai nyilatkozat erről szól:

„Nem akarunk bevándorlóországgá válni.”

„Hazánk alkotmányos önazonosságának és keresztény kultúrájának védelme érdekében a migrációt meg kell állítani.”

„Az Országgyűlés üdvözöl minden olyan nemzetközi kezdeményezést, amely (…) a nehéz helyzetbe jutott emberek otthonmaradását, szülőföldjükön való boldogulását, illetve hazatérését segíti.”

„Magyarország védi a családot, a szülő-gyermek viszonyt, mint a családi kapcsolat alapját, valamint a szülők jogát a gyermeküknek adandó nevelés megválasztásához.”

„Nem engedjük megkérdőjelezni a szülők gyermekneveléshez való jogának elsőbbségét, megvédjük a gyermekeket az identitásuk gyengítésére irányuló propagandától, és elutasítunk minden ilyen ideológiát.”

„Elutasítunk minden olyan törekvést, amely akár Magyarország, akár bármely más ország esetében ezeket a kérdéseket nyomásgyakorlásra, zsarolásra használja.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések