A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Légiesen puha máktorta erdei gyümölcsös krémmel: titkos hozzávaló is kerül a töltelékbe


A csodás máktortának a lapjai között sűrű erdei gyümölcsös krém bújik meg.


Az erdei gyümölcsös máktorta lapjai mákos piskótatésztából készülnek, amelyeket gyümölcsös krém fog össze. A töltelék vaníliás pudingpornak köszönheti fantasztikus ízét és sűrű állagát. A fagyasztott erdei gyümölcsös keverék sokféle édességhez használható fel, ezért érdemes mindig tartani belőle egy zacskóval a mélyhűtőben.

Hozzávalók 12 szelethez

A tésztához:
👉 6 tojás
👉 6 evőkanál cukor
👉 6 evőkanál darált mák
👉 2 evőkanál liszt
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 csipet só
👉 porcukor a szóráshoz

A krémhez:
👉 45 dkg erdeigyümölcs-keverék
👉 3 evőkanál cukor
👉 1 dl víz
👉 1 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A tojássárgákat keverd ki a cukorral, és add a felvert fehérjéhez. A mákot keverd el a liszttel és a sütőporral, és óvatosan forgasd a tojáshoz. Oszd a masszát öt egyenlő részre. Egy adagot simíts el sütőpapírral kibélelt tortaformában, és 200 fokon tíz perc alatt süsd meg. Így folytasd az összes többi adaggal is. A kisütött lapokat borítsd deszkára, és hagyd teljesen kihűlni.

A krémhez a gyümölcskeveréket egy lábosban melegítsd össze a cukorral. A pudingport keverd el vízzel, öntsd a már teljesen felolvadt, meleg gyümölcsökre, és forrástól számítva egy percig főzd, amíg besűrűsödik. Húzd le a tűzről, és ezt is hagyd kihűlni.

Amikor már sem a tészta, sem a krém nem meleg, vegyél egy tortalapot. Kend meg egy adag krémmel, és fedd be egy újabb lappal. Így folytasd a rétegzést addig, amíg minden el nem fogy. A tetején tészta legyen. Szórd meg a gazdagon porcukorral, és tedd a hűtőbe néhány órára, hogy összeálljon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések