A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy több mint 30 kilós, közel méteres hosszúságú ponty akadt horogra


Boros Gyula horgász egy több mint 30 kilós, közel méteres hosszúságú pontyot horgászott ki a Ráckevei-Soroksári Duna főágából. A helyi horgászszövetség közölte, adataik alapján öt éve nem akadt horogra ilyen hatalmas példány.

Az elmúlt évek legnagyobb pontyát fogták ki május 16-án, kedden a Ráckevei-Soroksári Duna (RSD) főágából.

A Dömsödön regisztrált 

31,05 kilós tőponty pontos hossza 97, míg a kerülete 95 centiméter volt.

A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség (RDHSZ) szerint a hal láthatóan túl volt az íváson, így néhány napja még nagyobb súlya lett volna, mint amit kifogásakor mértek. Hozzátették, a ponty így is az örök ranglista negyedik helyét foglalja el.

A horgászszövetség adatai alapján közel öt éve nem került elő a mostaninál nagyobb ponty a Ráckevei-soroksári Duna főágából.

Boros Gyula egy 3,35 méteres, 1,25 librás bottal, 0.35-ös monofil zsinórral és 4-es horoggal fogta ki a hatalmas halat.

A sikeres horgász a Pecaverzumnak mesélt a fogás körülményeiről:

Tegnap nagyon esős idő volt, hamarabb értem egy kicsit haza, és már fél hatkor behúztam a szerelékeimet, és nyolc óra előtt pár perccel jött is a hal. Egy kicsit variáltam is taktikán, mert eddig egy szem 24-es bojlival vagy duplával csaliztam, és két napig nagyon nyögve nyelős volt, sokszor elhúzta, de nem akadt meg, ezért váltottam egy szem 20-asra, és kisebb horgot is tettem fel. A csali a saját készítésű és megvásárolható, kagylós ízesítésű bojli volt

– mondta Boros Gyula.

A halőri szolgálat egy órán belül a helyszínre sietett, így a halnak csak rövid időt kellett az  úszómérlegelőben töltenie.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések