Hirdessen itt

Die Welt: Brüsszel az EU-s pénzek visszatartásával csak meg akarja menteni a magyarokat


A német lap azt írja, most végre megmozdulni látszanak a jogállamiság hírhedt megsértői.

A Die Weltben megjelent cikk hosszan foglalkozik azzal, hogy Brüsszel pénzügyi befagyasztással akarja „megmenteni Magyarországot és Lengyelországot, mint demokráciákat”. A magyar kormány álláspontja szerint mostanra mindent megtettek az EU Bizottsággal való vita rendezése érdekében,- számol be a mandiner.hu.

Varga Judit igazságügyi miniszter elvárja, hogy Brüsszel most már kiadja a pénzeket”

– írja a lap. A német lap kommentárja szerint „most végre megmozdulni látszanak a jogállamiság hírhedt megsértői, Lengyelország és Magyarország is”.

Megjegyzik, május 3-án a magyar parlament elfogadta azt a törvénymódosítást, amely az igazságügyi átszervezés egy részét visszafordítaná. Ezek olyan reformlépések, amelyeket Brüsszel a Magyarországnak szánt milliárdok folyósításának feltételeként szabott meg.

Szakértők és civil szervezetek azonban arra figyelmeztetnek, hogy a valóságban Varsó és Budapest aligha mozdul – olvasható a német lapban, mely szerint Lengyelország még mindig radikálisan megkérdőjelezi az uniós jogot. A Die Weltnek nyilatkozott Zgut Edit, a CEU munkatársa, aki szerint „Orbán a valódi engedmények illúzióját kelti”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések