A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ferencz Orsolya esélyes a Fidesz új parlamenti képviselőjének


A Fidesz-KDNP listáról Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos lehet esélyes a Fidesz új parlamenti képviselőjének, miután elhunyt Bajkai István  - tájékoztatták az atv.hu-t kormánypárti források. 


A 2022-es Fidesz-KDNP országos listájának az 58. helyén szerepel Ferencz Orsolya, aki esélyes lehet rá kormánypárti források szerint, hogy az Országgyűlésben a Fidesz-frakció új képviselője legyen.  A mandátum Bajkai István elhunyta miatt üresedett meg.

Ferencz Orsolya - aki űrkutatásért felelős miniszteri biztos - a Budapesti Műszaki Egyetem villamosmérnöki és informatikai karán végzett, villamosmérnökként. Az önkormányzati választáson a VIII. kerületben egyéniben, a 11. választókörzetben, Fidesz-KDNP színekben választották önkormányzati képviselőnek. Így - amennyiben parlamenti képviselő lesz - időközi választásra kell készülni a megüresedő egyéni józsefvárosi körzetében.

Legutóbb Ferencz Orsolya a Biztonság, védelem és világűr címmel tartott konferencián a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) arról beszélt: az orosz-ukrán háború rávilágított az űrrendszerek sebezhetőségére és a veszélyek súlyosságára, például ha nem kívánt módon használnak fel adatokat vagy az űrinfrastruktúrát. A kormányoknak, a nemzeti űrügynökségeknek és a magáncégeknek tovább kell folytatni az együttműködést az űrtevékenység további fenntartásában. Magyarország ennek a szellemében cselekszik, amióta elfogadta a nemzeti űrstratégiát 2021-ben - hangoztatta a konferencián Ferencz Orsolya, aki szerint ki kell alakítani egy víziót az űrtevékenységet illetően, ahogyan egyre több lehetőség nyílik meg az ismeretlen felfedezésére.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések