Ha piskótát tudsz sütni, akkor nyert ügyed van. A sakktorta tésztája puha, a mascarponés, kókuszos töltelék pedig krémes.
Az egyszerű vaníliás és csokis piskótán csak egy kicsit kell még dolgozni, hogy látványos süti legyen az eredmény. A sakktorta íze és látványa egyaránt mindenkit elcsábít. Készítheted hagyományos tortaformában vagy akár kisebb tepsiben is.
Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához👉 32 dkg vaj
👉 32 dkg porcukor
👉 22 dkg liszt
👉 6 tojás
👉 2 dkg kakaópor
👉 1 csomag sütőpor
Hozzávalók a krémhez
👉 25 dkg mascarpone sajt
👉 15 dkg cukor
👉 10 dkg kókuszreszelék
👉 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A vajat keverd ki a porcukorral, és add hozzá egyesével a tojásokat. Forgass hozzá 20 deka, sütőporral vegyített lisztet. A masszát vedd két részre. Az egyik felébe rakj még két deka lisztet, a másikba pedig keverj kakaóport. Egyengesd mindkét masszát külön-külön sütőpapírral bélelt, azonos nagyságú tepsibe, és 170 fokon 20-20 perc alatt süsd meg.Amíg kihűlnek a lapok, készítsd el a krémet. A mascarponét keverd habosra, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a kókuszreszeléket. A piskótalapokat hosszában vágd fel körülbelül egy-egy centis csíkokra. Kend meg a kókuszos krémmel, és ragaszd össze a lapokat. Először rakj le egy kakaós csíkot, mellé egy sárgát, majd a kakaós fölé is egy sárgát. Az a lényeg, hogy egymás mellé és fölé is más-más színű piskóta kerüljön. Tálalásig tedd a hűtőbe.
0 Megjegyzések