Hirdessen itt

Zaharova: a nyugatiak nem tudták rávenni magukat, hogy elítéljék a haditudósító elleni terrortámadást


A nyugati országok nem tudták rávenni magukat, hogy elítéljék a Vladlen Tatarszkij [valódi neve: Makszim Fomin] haditudósító elleni terrortámadást – írta szombaton Telegram-csatornáján Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő.


“A szentpétervári kávézóban történt robbanás pillanata óta eltelt hat nap alatt egyetlen nyugati “bajnoknak”, a média szabadságának és az újságírók biztonságának egyetlen nyugati “bajnokának” sem sikerült egyetlen szót sem szólnia, amely elítélte volna ezt a minden emberi mérce szerint borzalmas kegyetlenséget, és nem fejezte ki egyszerű együttérzését az áldozatokkal” – jegyezte meg.

A diplomata rámutatott, hogy éppen ellenkezőleg, olyan kijelentések hangzottak el, amelyek a “terrorizmus nyilvános igazolásának” nevezhetők, miközben a támadással vádolt Darja Trepovát a Nyugat áldozatként állítja be.

“A liberális képmutatás a Nyugat politikáját az antihumanizmus futószalagjává tette. Először szándékosan elhallgatták Vladlen Tatarszkij, Darja Dugina, Oleg Klokov meggyilkolását, a következő lépés pedig a “rossz” újságírók elleni erőszak igazolása. Minden jel szerint nem állnak meg” – zárta Zaharova.

Tatarszkij április 2-án halt meg egy robbanásban, amely a Szentpétervár központjában, az Universzitetszkaja rakparton lévő kávézóban tartott rendezvényen történt. Több mint 40 ember megsérült. A Nemzeti Terrorizmusellenes Bizottság szerint a terrortámadást az ukrán különleges szolgálatok tervelték ki. Tatarszkij búcsúztatását szombaton tartották a moszkvai Trojkurovszkoje temetőben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések