A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Washington Post: az USA figyelmeztette Kijevet, hogy nem tudják megtartani Bahmutot


Az amerikai kormányzat figyelmeztette a kijevi kormányt, hogy az ukrán fegyveres erők nem lesznek képesek megtartani Artyomovszk (ukrán nevén Bakhmut) városát, és azt tanácsolta neki, hogy vonja ki csapatait a városból – jelentette a Washington Post kiszivárgott titkos dokumentumokra hivatkozva.


Az egyik dokumentum szerint Washington már januárban figyelmeztette Kijevet, hogy az orosz csapatok bekeríthetik Bahmutot – írta az oroszhirek.hu. 

A „szigorúan titkosnak” minősített dokumentum szerint a november óta tartó folyamatos orosz előrenyomulás „veszélyeztette Ukrajna képességét, hogy megtartsa a várost”, és az ukrán erőket valószínűleg „a bekerítés veszélye fenyegeti, hacsak nem vonulnak vissza a következő egy hónapon belül”. 

A lap szerint mindezeket a figyelmeztetéseket a kijevi kormány figyelmen kívül hagyta.

Az orosz erők Artyomovszk városának csaknem 90 százalékát ellenőrzésük alá vonták, „és az előrenyomulásuk elkerülhetetlen” – mondta a TASZSZ hírügynökségnek Jan Gagin, a Donyecki Népköztársaság (DNR) megbízott vezetőjének tanácsadója. 

Az orosz erők meghiúsították az ukrán hadsereg ellentámadási kísérleteit az Artyomovszkban és a Donyecki Népköztársaság néhány településén lévő támadócsapatok ellen – közölte Igor Konasenkov altábornagy, a védelmi minisztérium szóvivője szerdán.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések