A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az Európai Parlament újra elítélte Magyarországot


Az EP továbbra is aggódik az LMBTQ-személyek magyarországi helyzete miatt.

Állásfoglalást adott ki az Európai Parlament „a homoszexualitás egyetemes dekriminalizálásáról az ugandai fejlemények fényében” címmel április 20-án. Ebben az uniós testület nem felejtette el megemlíteni Magyarországot, Lengyelországot és Olaszországot sem.

A dokumentum szerint az Európai Paralament „aggódik a jelenlegi globális jogellenes, nemellenes és LMBTQ-ellenes retorikát hangoztató mozgalmak miatt, amelyeket egyes politikai és vallási vezetők világszerte, így az EU-ban is gerjesztenek.”

Az Európai Parlament úgy véli, „hogy ezek a mozgalmak drámaian hátráltatják a homoszexualitás és a transznemű identitás egyetemes dekriminalizálására irányuló erőfeszítéseket, mivel legitimálják azt a retorikát, amely szerint az LMBTQ-emberek nem emberi lények”.

A testület megerősítette, hogy továbbra is

„határozottan elítéli az ilyen retorika terjesztését egyes befolyásos politikai vezetők és kormányok által az EU-ban, például Magyarországon, Lengyelországban és Olaszországban”.

A Európai Parlament az állásfoglalást 416 igen szavazattal, 62 nem ellenében és 36 tartózkodás mellett elfogadta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések