A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Össztűz zúdult a kanadai kormányzóra, mert kiállt húsvétkor a keresztény értékek mellett


A liberálisok kritikáinak kereszttüzébe került François Legault québeci miniszterelnök, amiért húsvéthétfőn a katolikus vallást méltató üzenetet posztolt a Twitteren.

Legault húsvét hétfő reggel megosztotta Mathieu Bock-Côté kanadai szociológus, konzervatív író egyik írását a Twitteren.

 A québeci kormányzó a következő mondattal kommentálta Bock-Côté írását:

„A katolikus vallás olyan szolidaritási kultúrát alakított ki, amely kontinentális viszonylatban is megkülönböztet bennünket.”

Ezzel rögtön magára haragította a kanadai liberálisokat, akik több száz negatív kommenttel árasztották el a politikus Twitter-oldalát


A liberálisok szerint képmutatás, hogy miközben a tartományi vezető kiáll az állami szekularizmus mellett, a katolikus vallást romantikusan ábrázolja.

Legault később reagált a kommentárokra, hangsúlyozva, hogy fontos különbséget tenni a szekularizmus (az állam és az egyház szétválasztása) és „a francia-kanadaiak öröksége” között.

Legault-t 2018-ban választották meg Québec kormányzójává. Az egyik, már a regnálása alatt elfogadott törvény – a 21. törvényjavaslat – megtiltja a közalkalmazottaknak, köztük a tanároknak, hogy vallási szimbólumokat viseljenek a munkahelyükön.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések