A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Négyszáz migránssal a fedélzetén sodródik a Földközi-tengeren egy hajó


A kapitány már nem tartózkodik a fedélzeten, az üzemanyag elfogyott, a bárkába pedig szivárog be a víz. 

Vasárnap adtak le vészjelzést, hogy egy Észak-Afrikából indult hajó, négyszáz emberrel a fedélzetén irányíthatatlanul sodródik Málta és Görögország között. A hajó valahol léket kaphatott, ugyanis a jelentések szerint szivárog be a fedélzetre a víz. A bárka a líbiai Tobrukból indult útnak, amely EurActiv szerint jelenleg máltai vizeken tartózkodik.

A német civil szervezet, a SeaWatch két kereskedelmi hajó segítségével találta meg a bajba jutott bárkát, rajta a bevándorlókkal. A máltai hatóságok arra utasították a két civil hajót, hogy csak üzemanyagot adjanak a bajba került vízi járműnek, de ne végezzenek mentést, embereket ne vegyenek a fedélzetükre.

Civil szervezetek arról számoltak be, hogy a bárkán lévő migránsok közül sokan pánikba estek és ellátásra szorulnak. Az üzemanyag teljesen kifogyott, az alsó szint tele van vízzel, a kapitány pedig elhagyta a hajót és nincs senki, aki irányítani tudná a járművet.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések