A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Medvegyev: Ha Dél-Korea segít Ukrajnának fegyverkezni, akkor majd megjelennek Észak-Koreában a legmodernebb orosz fegyverek


Fordulat állhat be Dél-Korea tartózkodásában, a Reuters hírügynökség értesülései szerint Jun Szuk Jol elnök immár hajlandó változtatni Szöul eddigi hozzáállásán, és mégis szállíthatnak fegyvereket Ukrajnának. 

Dél-Korea eddig határozottan ellenállt minden nyugati kérésnek, és kizárólag humanitárius segélyekkel segített Kijevnek. Most viszont megindulhatnak a fegyverszállítások, amely sokkal nagyobb fordulatot hozhat a háború menetében, mint elsőre tűnik.

Erre reagált Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese.

Új hajlandóság alakult ki az ellenségeink megsegítésére. Jun Szuk Jol dél-koreai elnök kijelentette, hogy ez az állam elvileg kész fegyvereket szállítani a kijevi rezsimnek. Míg nem is olyan régen a dél-koreaiak buzgón bizonygatták, hogy teljesen kizárt a Kijevnek történő halálos fegyverek szállítása.

Vajon mit szólnak majd az ország lakói, amikor meglátják a legújabb orosz fegyvereket? 
Mit fognak szólni a dél-koreaiak, amikor meglátják a legújabb orosz fegyvermodelleket a legközelebbi szomszédoknál, észak-koreai partnereinknél.

Ahogy ők mondják: Quid pro quo...

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések